'Chelsea wil naast Ziyech ook Coutinho en onderhandelt met Barça over deal'

'Chelsea wil naast Ziyech ook Coutinho en onderhandelt met Barça over deal'

08-04-2020 20:37
18

FC Barcelona en Chelsea onderhandelen over een overgang van Philippe Coutinho. Hoewel de Catalanen de 27-jarige Braziliaan liever verkopen, ligt een huurdeal op dit moment het meest voor de hand, meldt Diario Sport woensdag.

Barça wil komende zomer financiële ruimte maken door enkele spelers te laten gaan. Onder meer Coutinho staat op de nominatie om opnieuw te vertrekken. De zaakwaarnemers van de aanvallende middenvelder zijn al in gesprek met Chelsea, dat optimistisch is over een deal, al is van een akkoord nog geen sprake. Dat schrijft Sport althans.

De Spaanse kampioen betaalde begin 2018 145 miljoen euro voor Coutinho, maar hanteerde nu een vraagprijs van negentig miljoen. Door de coronacrisis lijkt dat bedrag verder te zakken. Barça is bereid om in te stemmen met een verhuur, maar dan wel met een verplichte optie tot koop van 65 miljoen euro. Chelsea ziet dat niet zitten. Wel staan The Blues open voor een hogere transfersom als de optie niet verplicht is. Ze zullen daarnaast zijn volledige salaris overnemen.

Manager Frank Lampard van de Londenaren zou ervan overtuigd zijn dat Coutinho onder hem zijn topvorm weer kan halen. Mocht hij de overstap maken, dan moet de Braziliaanse international de concurrentie aangaan met Hakim Ziyech op Stamford Bridge.