'Koeman stond voor de deur met gebak en Heitinga brengt vaak twee maaltijden'

'Koeman stond voor de deur met gebak en Heitinga brengt vaak twee maaltijden'

15-04-2020 20:45
53

Het isolement vanwege het coronavirus valt Sjaak Swart zwaar, maar hij houdt zich strikt aan de maatregelen. Mister Ajax (81) probeert zichzelf bezig te houden. Zo kreeg John Heitinga onlangs een belletje met de vraag of hij nog een bal had liggen.

"Die had hij, kwam hij onmiddellijk brengen en sindsdien trap ik het balletje elke dag met links en rechts een paar honderd keer tegen de muur in mijn achtertuin", zegt Swart in De Telegraaf. "Mijn lieve vrouw Andrea heeft nog maar veertig procent longinhoud, dus blijven we thuis en houden we letterlijk iedereen op afstand."

Wedden

Meer odds

Dat geldt ook voor bondscoach Ronald Koeman en Heitinga. "Fantastische gozers. Ronald stond hier voor de deur met een doos gebak en John brengt in het kader van zijn actie (Bordje voor onze Helden, red.) vaak twee maaltijden."

Ook het contact met zijn oogappeltje en Ajax-middenvelder Donny van de Beek mist Swart. "Hij sliep twee, drie keer in de week bij Andrea en mij. Die gezelligheid ga je met terugwerkende kracht nog meer waarderen. Al werd het logeren al iets minder, doordat hij een vriendinnetje heeft. Don krijgt zijn eigen leven en dat is normaal. En Estelle is een schat van een meisje. Nu FaceTimen we veel, maar daar ben ik nog niet zo goed in. Ik zie vaak mezelf."

Swart trekt er één keer per dag op uit, zo gaf hij al aan. Lachend: "Mensen die dichterbij dan twintig meter komen, schiet ik weg met mijn luchtbuks."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@donnyvdbeek je zit in mijn Ajax hart, dank lieve familie van de Beek! Was heerlijk 😉

Een bericht gedeeld door Sjaak Swart (@sjaak.swart) op