Swart over Eredivisie-slot: We staan toch ook al heel het seizoen bovenaan?

Swart over Eredivisie-slot: "We staan toch ook al heel het seizoen bovenaan?"

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 06:58wo 08-04-2020 om 06:58

Laatste update: woensdag 8 april 2020 om 08:06wo 08-04-2020 om 08:06

Sjaak Swart zit in zelfisolatie in Diemen. De 81-jarige Mister Ajax durft - op een klein wandelingetje na - de deur niet meer uit nu de gevaren van het coronavirus op de loer liggen.

"Ik zit in de risicogroep, hè. Ja, ik ben wel bang dat ik het per ongeluk krijg. Dan zit je met de gebakken peren, dan ben je aan de beurt", aldus Swart in het Algemeen Dagblad. Hij vindt het moeilijk zonder voetbal op televisie en zijn wekelijkse, zo niet dagelijkse bezoekjes aan Ajax. "Ik mis het voetbal, natuurlijk. Maar daar gaan we nu niet over klagen. Er zijn weinig van die gekken als ik die op mijn leeftijd nog al die wedstrijden afgaan. Alle thuisduels van Ajax zit ik sowieso in de Johan Cruijff Arena."

"Ik mis het contact met die gasten, over de telefoon is het toch anders. Maar ik ga niet alleen naar Ajax, hè. Op vrijdagavond is het ook leuk om FC Volendam te zien of een keertje naar Heerenveen", vervolgt Swart. "Wat zal ik genieten als we straks weer in het stadion zitten. Maar de competitie afmaken wordt een lastig verhaal. Ik heb het al eerder gezegd: dan moeten we maar de huidige stand van de Eredivisie gebruiken. Dan is Ajax kampioen, ja. We staan toch ook al heel het seizoen bovenaan?" 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Moet Ajax uitgeroepen worden tot kampioen van Nederland?

(1596 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws