Van de Beek en Koeman bellen Swart: Mensen zijn bezorgd en laten van zich horen

Van de Beek en Koeman bellen Swart: "Mensen zijn bezorgd en laten van zich horen"

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 09:58wo 08-04-2020 om 09:58

Laatste update: woensdag 8 april 2020 om 10:53wo 08-04-2020 om 10:53

Sjaak Swart (81) is door het coronavirus aan huis gekluisterd, maar probeert nog steeds zoveel mogelijk te bewegen. Ook hangt Mister Ajax regelmatig aan de lijn.

Swart komt voor zijn eigen gezondheid en die van zijn vrouw zo min mogelijk buiten. "Ik wandel elke dag een kilometertje. Op het dijkje langs de vaart en dan snel terug", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Ik merk het gelijk aan mijn benen dat ik niet meer kan voetballen. Normaal train ik nog twee keer per week, hè. En jaarlijks toch een wedstrijdje of 30, 40."

"Ik doe nog wel mijn dagelijkse oefeningen in huis, hoor. De warming-up die ik vroeger als speler ook altijd deed. Tegenwoordig zie je ze allemaal hetzelfde doen, wij zochten het gewoon lekker zelf uit. Alleen het sprinten doe ik niet in de woonkamer, haha."

De telefoon van Swart staat roodgloeiend. "Mijn oud-ploeggenoot Bennie Muller belt drie keer per dag. Hoe gaat het, Sjaak? Kom je de dag een beetje door, Sjaak? En zo gaat de telefoon eigenlijk heel vaak. John van 't Schip, Donny van de Beek, Ronald Koeman, Keje Molenaar, Dick Schoenaker, zo kan ik nog wel even doorgaan. Mensen zijn bezorgd en laten van zich horen. Dat doet me heel erg goed."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws