Van Hanegem lacht om oproep Swart: Maar Sjaak is een geweldige vent

Van Hanegem lacht om oproep Swart: "Maar Sjaak is een geweldige vent"

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 16:53za 28-03-2020 om 16:53

Willem van Hanegem mist het voetbal, nu alle competities stil zijn gelegd. De Kromme heeft geen behoefte aan alle oude wedstrijden en documentaires die ter opvulling worden uitgezonden, laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem heeft de Studio Sport-terugblik op het EK van 1988 niet gezien. "Iedereen krijgt een documentaire tegenwoordig. Als je bij RBC driemaal de bal naar voren hebt gespeeld, staat de cameraploeg voor de deur om terug te blikken", schampert hij. "Dat allemaal bekijken omdat je nu niet naar buiten kunt, daar word je ook niet vrolijk van."

De dit jaar 76 geworden ex-topvoetballer vermoedt dat generatiegenoot Sjaak Swart hetzelfde probleem heeft. "Swart riep Ajax alvast uit tot kampioen als de competitie nu wordt afgebroken. Dat AZ evenveel punten heeft en tweemaal van Ajax won, vond Sjaak niet zo belangrijk. Maar Sjaak is een geweldige vent, die ook maar thuis voor het raam zit te wachten tot alles achter de rug is."

Het helemaal terugkijken van oude wedstrijden biedt Van Hanegem ook al geen troost. "Iemand vroeg of ik deze week de interland Italië - Brazilië in 1982 nog eens terug wilde kijken. Op YouTube. Misschien kunnen jullie over die wedstrijd een artikel schrijven, over wat je precies zag die middag in Barcelona alweer zo'n 38 jaar geleden." Voor de iconische oud-Feyenoorder zit er niets anders op dan afwachten tot het coronavirus onder controle is. "Dat laatste is nu belangrijk en voetbal helemaal niet. En ik had ook niet gedacht dat ik die laatste vier woorden ooit zou uitspreken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws