'Veerman overtuigt Belgische scouts en kan Hamburg definitief gaan verlaten'

'Veerman overtuigt Belgische scouts en kan Hamburg definitief gaan verlaten'

15-04-2020 23:26 Laatste update: 15-04-2020 23:26
31

Henk Veerman mag zich verheugen in de belangstelling van Sporting Charleroi. De Belgische eersteklasser stuurde al een aantal keer scouts naar wedstrijden van St. Pauli, de huidige club van de bonkige spits, en is overtuigd geraakt van de kwaliteiten van Veerman.

Nadat Veerman terugkeerde van een kruisbandblessure kwamen vertegenwoordigers van de Waalse club zeven keer naar de 29-jarige aanvalsleider kijken en volgens BILD waren de scouts onder de indruk. Veerman maakte sinds zijn rentree in november acht doelpunten in dertien wedstrijden voor de club uit Hamburg.

De sterke spits uit Volendam heeft nog een contract tot 2021 bij St. Pauli en dat betekent dat de club deze zomer moet beslissen wat het met Veerman aan wil. Als het contract van de Nederlander niet wordt verlengd lijkt een vertrek onafwendbaar. Een bedrag van een miljoen euro zou genoeg moeten zijn voor Charleroi of voor een andere geïnteresseerde club om Veerman over te nemen.

Charleroi is op dit moment de nummer drie van de Belgische competitie. Het is nog onduidelijk of de club ook Europees voetbal mag gaan spelen: de UEFA dreigde immers met uitsluiting voor Europese competities als de nationale bonden zelf besluiten om competities stop te zetten. De Belgische bond denkt hier serieus over na.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s