'Alleen Frenkie de Jong, Messi en Ter Stegen zijn veilig bij FC Barcelona'

'Alleen Frenkie de Jong, Messi en Ter Stegen zijn veilig bij FC Barcelona'

Gepubliceerd: vrijdag 17 april 2020 om 20:15vr 17-04-2020 om 20:15

FC Barcelona is door de coronacrisis van plan om een aantal spelers in de etalage te zetten. Alleen Lionel Messi, Marc-André Ter Stegen en Frenkie de Jong hoeven niet te vrezen voor hun plek.

Dat meldt ESPN. In principe is iedere speler van Barcelona te koop, behalve Messi, De Jong en Ter Stegen. De club is van plan om een stuk minder uit te geven en wil meer met ruiltransfers gaan werken. Dat laatste kondigde voorzitter Josep Mario Bartomeu al aan. Barcelona heeft zich voor volgend seizoen al versterkt met Francisco Trincão (Sporting Braga, 30 miljoen euro) en Pedro (Las Palmas, vijf miljoen euro). 

Barcelona wil voor aankomend seizoen nog een of meerdere aanvallers halen. Lautaro Martínez en Neymar komen daarvoor in aanmerking, maar het is ook mogelijk dat beide spelers gehaald worden, mits daar geld voor is. Om kapitaal vrij te maken zal er verkocht moeten worden of moeten spelers betrokken worden bij ruildeals. 

In het contract van Martínez staat een vastgestelde afkoopsom van 111 miljoen euro, maar die clausule wordt pas actief in de eerste twee weken van juli, meldt ESPN. Barcelona is echter niet van plan om dat voor de Argentijn te betalen. Op de achtergrond zijn er al gesprekken gaande tussen Barça en Internazionale over een mogelijke verlaging van dat bedrag.

Inter heeft het vizier juist gericht op Arturo Vidal. Ook Ivan Rakitic, Carles Aleña en Rafinha zouden in de Martínez-deal betrokken kunnen worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws