Derksen: 'Ontevreden clubs willen Manders vervangen door gewezen Ajax-directeur'

Derksen: 'Ontevreden clubs willen Manders vervangen door gewezen Ajax-directeur'

17-04-2020 21:04 Laatste update: 21:06
29

Mattijs Manders verruilde het directeurschap bij ADO Den Haag dit seizoen voor een functie bij de Eredivisie CV, maar zou zomaar eens snel afgeserveerd kunnen worden. Volgens Veronica Inside-analist Johan Derksen zijn de Eredivisie-clubs niet tevreden over zijn functioneren.

Manders onderhoudt namens de Eredivisie CV de contacten met de clubs en de KNVB, die dagelijks overleggen over het vervolg van het voetbalseizoen. Heel soepel verloopt dat overleg echter niet, beweert Derksen in de vrijdagavonduitzending van Veronica Inside. "Hij zou er over een paar dagen uit kunnen vliegen", aldus de VI-nestor. "Hij moet de clubbelangen behartigen, maar loopt als een slaafs jochie achter Eric Gudde en de KNVB aan."

De clubs zouden zelfs al een opvolger op het oog hebben: Michael Kinsbergen. De 61-jarige Amsterdammer was in het verleden actief als directeur bij Ajax – waar hij Edwin van der Sar wegwijs maakte – en ging daarna aan de slag bij AZ, waar hij in oktober 2019 echter vertrok. "Dat is een veel doortastendere man", stelt Derksen. "De clubdirecteuren zijn niet op achterhoofd gevallen."