Mbappé is aan het 'Neymar-iseren': 'Het stoort zelfs zijn teamgenoten'

Mbappé is aan het 'Neymar-iseren': 'Het stoort zelfs zijn teamgenoten'

19-04-2020 07:57
19

Emmanuel Petit is onder de indruk van de ontwikkeling van Kylian Mbappé, maar hij ziet ook trekjes die hem minder bevallen. Volgens de voormalig middenvelder van Frankrijk is zijn jonge landgenoot aan het 'Neymar-iseren'.

Mbappé was voor de coronacrisis bezig aan een ijzersterk seizoen bij Paris Saint-Germain. De 21-jarige aanvaller scoorde al dertig keer in 33 officiële duels. "Kylian heeft zich in de afgelopen drie jaar waanzinnig ontwikkeld", zegt Petit bij RMC Sport. "Hij moest een exorbitante transfersom waarmaken bij een club vol met sterren, maar heeft zich op en buiten het veld bewezen. Hij is op meerdere vlakken volwassen geworden en zijn statistieken zijn beter geworden."

Wedden

Meer odds

Toch is Petit kritisch. "Ondanks alles begint hij me steeds meer te irriteren. Hij forceert te veel en neemt daardoor verkeerde beslissingen. Het stoort zelfs zijn teamgenoten, dat zie je. Wat Kylian doet is ongelooflijk, hij heeft een geweldige toekomst voor zich. Maar de druk die hij zichzelf oplegt omdat hij de Ballon d'Or wil winnen is gewoon vervelend. Hij moet oppassen met zijn gedrag. Als hij te veel 'Neymar-iseert', kan dat tegen hem gaan werken."