'Real Madrid wil uitpakken met ambitieus plan: Haaland in 2020, Mbappé in 2021'

'Real Madrid wil uitpakken met ambitieus plan: Haaland in 2020, Mbappé in 2021'

13-04-2020 17:10
39

Een opvallende cover van Marca op paasmaandag: volgens de Spaanse sportkrant droomt Real Madrid groot. De Koninklijke wil deze zomer Erling Haaland overnemen van Borussia Dortmund en medio 2021 moet Kylian Mbappé volgen.

Real-voorzitter Florentino Pérez wil de twee grootste aanvallende talenten naar het Estadio Santiago Bernabéu halen. De Champions League-recordhouder onderschrijft de moeilijkheid van die operatie, maar is ambitieus.

Hoewel Haaland pas sinds januari voor Borussia Dortmund speelt, ontwikkelt hij zich zo spectaculair dat zaakwaarnemer Mino Raiola – ondanks eerdere uitspraken – toch een nieuwe stap voor de negentienjarige Noorse spits overweegt. Een transferclausule van 75 miljoen euro maakt een transfer naar Real Madrid bepaald niet onmogelijk, claimt Marca.

De focus van de Spaanse grootmacht zal zich een jaar later op Mbappé richten. Paris Saint-Germain is er veel aan gelegen om de 21-jarige Franse wereldkampioen te behouden, maar die is vooralsnog niet van plan zijn medio 2022 aflopende contract te verlengen. De Parijzenaars zouden daardoor genoodzaakt om hem in 2021 te verkopen, zodat hij niet transfervrij de deur uitloopt.

De bewondering van Mbappé voor Real en trainer Zinedine Zidane moet hem het laatste zetje richting Madrid geven. Door zijn veelzijdigheid voorziet Real geen problemen om hem voorin naast Haaland op te stellen. Bovendien denkt de club jaren vooruit te kunnen met de twee.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie