De Boer stelt favoriete Ajax-team samen: 'Vergelijkbaar met Kanté en Makélélé'

De Boer stelt favoriete Ajax-team samen: 'Vergelijkbaar met Kanté en Makélélé'

Gepubliceerd: zondag 19 april 2020 om 22:14zo 19-04-2020 om 22:14

Ronald de Boer denkt met veel plezier terug aan zijn tijd bij Ajax en heeft in zijn favoriete Ajax-elftal aller tijdens plaats gemaakt voor onder meer Edgar Davids, Patrick Kluivert en Finidi George, die in Amsterdam gekscherend 'antilope' werd genoemd.

Over Davids is De Boer kort, maar krachtig. "Over Davids zeg ik altijd dat je zo'n type speler nodig hebt in je team", begint De Boer op de clubwebsite van Ajax. "Edgar was in zijn spel vergelijkbaar met jongens als Kanté, Makélélé, Casemiro en Neeskens. Ze kunnen heel goed voetballen, maar brengen ook agressie in de ploeg. Als het even niet gaat, delen ze een tikkie uit."

Naast Davids was George belangrijk in de Ajax-voorhoede, zo zag De Boer. "Finidi was ook iemand zonder poeha. En hij had een ongelooflijk loopvermogen. Wij noemden hem altijd gekscherend: antilope. Het was echt gênant als je tegen hem moest sprinten. Over 200 meter verloor je gewoon dik met vijftien meter verschil. Hij was een hele fijne jongen om mee samen te spelen. Finidi haalde altijd zijn niveau."

Haaland en Lewandowski
In de spits kiest De Boer voor Kluivert in plaats van Dennis Bergkamp. "Patrick had op zijn achttiende al alles in huis wat een spits nodig heeft. Hij was krachtig, snel, kon met links en rechts scoren en ook nog eens heel goed koppen. Daarnaast was hij altijd hongerig voor de goal. Zulke spitsen zie je tegenwoordig niet super veel meer. Je zou hem kunnen vergelijken met types als Haaland en Lewandowski", sluit De Boer af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws