'PSV neemt in principe afscheid van drie grootverdieners en praat met Afellay'

'PSV neemt in principe afscheid van drie grootverdieners en praat met Afellay'

20-04-2020 07:40
81

Het is voor PSV lastig om 'zware beslissingen' te nemen op de transfermarkt zolang de onzekerheid door de coronacrisis blijft aanhouden. Drie spelers lijken in elk geval te vertrekken: Daniel Schwaab, Kostas Mitroglou en Ricardo Rodriguez.

Volgens het Eindhovens Dagblad vallen Schwaab, Mitroglou en Rodriguez 'in principe' weg uit de huidige PSV-selectie. De Duitse verdediger loopt uit zijn contract, de koopoptie in het huurcontract van de Griekse spits wordt na een teleurstellend seizoen niet gelicht en het salaris van de Zwitserse linksback is niet te doen voor PSV.

Daarnaast moet de Eindhovense club in gesprek met Ibrahim Afellay. Aan het begin van het seizoen werd de voormalig Oranje-international gebombardeerd tot aanvoerder, maar zijn bijdrage in wedstrijden is nihil. Afellay speelde drie competitiewedstrijden. 'Het is ook de vraag op welke manier hij zelf denkt verder te gaan', aldus het ED.

Tegenover de (mogelijke) vertrekkers, staat de terugkeer van Armando Obispo en Mauro Júnior. De verdediger en aanvallende middenvelder maakten dit seizoen een goede indruk bij respectievelijk Vitesse en Heracles Almelo. Ook Dante Rigo (Sparta) en Maximiliano Romero (Vélez Sarsfield) melden zich weer bij PSV.