Breaking news

Arnesen zet in op nieuwe koers bij Feyenoord: breuk met Advocaat dreigt'

Eerste club valt om in België: Vreven en Hupperts per direct op straat

Eerste club valt om in België: Vreven en Hupperts per direct op straat

Gepubliceerd: maandag 20 april 2020 om 12:28ma 20-04-2020 om 12:28

Laatste update: maandag 20 april 2020 om 12:30ma 20-04-2020 om 12:30

Het doek is gevallen voor Sporting Lokeren. De Belgische club werd maandag om 11.30 uur failliet verklaard door de rechtbank en gaat niet in beroep.

Lokeren had een schuldenlast van vijf miljoen euro, kon de salarissen van de meeste spelers niet meer betalen en balanceerde daardoor al maanden op de rand van de afgrond. Omdat de club er niet in is geslaagd om tijdig de noodzakelijke investeerders aan te trekken, valt nu het doek. Stijn Vreven is de trainer van Lokeren. Ook de Nederlandse aanvaller Guus Hupperts staat er onder contract.

'Tot mijn enorme spijt en groot verdriet moet ik u melden dat, ondanks alle inspanningen, wij er niet in geslaagd zijn tijdig de nodige investeerders aan te trekken om de deadlines voor het beroep bij het BAS te halen', verklaart voorzitter Louis de Vries. 'En na grondige evaluatie hebben wij moeten besluiten dat onze advocaat zich zal neerleggen bij de beslissing over de zaak die heden voor de handelsrechtbank wordt ingeleid.'

Lokeren maakt vermoedelijk een doorstaat bij de amateurs en onderzoekt de mogelijkheden om te fuseren met VW Hamme. Vreven zal daar niet bij zijn. De oud-trainer van NAC Breda liet al weten 'te hard te hebben gewerkt en te veel succes te hebben gehad om terug te gaan naar amateurs'. "Ik heb voor mezelf geen plan B, nee."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws