Bayern verheugd door contractnieuws: 'Gaat geweldige carrière tegemoet'

Bayern verheugd door contractnieuws: 'Gaat geweldige carrière tegemoet'

20-04-2020 18:15 Laatste update: 18:20
10

Alphonso Davies heeft zijn contract bij Bayern München met twee jaar verlengd. De negentienjarige Canadees wordt beloond voor zijn stormachtige doorbraak in de Allianz Arena, waar hij nu tot medio 2025 vastligt.

Davies was voor de corona-stop één van de revelaties bij het opgeleefde Bayern. De razendsnelle linkspoot kwam in 2019 als aanvaller over van Vancouver Whitecaps, maar na blessureproblemen bij Der Rekordmeister maakte hij als vleugelverdediger furore. Hij kwam tot dusver tot 21 Bundesliga-optredens. In de Champions League maakte hij met name indruk tegen Chelsea (0-3 winst).

"Alphonso heeft zich heel goed ontwikkeld bij Bayern", vertelt topman Karl-Heinz Rummenigge. "Deze contractverlenging heeft hij afgedwongen met zijn overtuigende prestaties. We zijn blij dat hij voor lange tijd bij Bayern blijft. Hij zorgt voor enthousiasme bij onze fans. Niet alleen met zijn speelstijl, maar ook met zijn gedrag buiten de lijnen."

Ook bestuurder Oliver Kahn prijst de Canadees. "Iedereen die op zo'n jonge leeftijd al zo constant presteert op het hoogste niveau bij Bayern, gaat een geweldige carrière tegemoet. Hij voegt ongelooflijk veel toe en we weten zeker dat we nog veel plezier aan hem zullen beleven."

Davies kreeg zijn kans doordat David Alaba centraal achterin nodig was. De toekomst van de Oostenrijker bij de Bundesliga-kampioen zou onzeker zijn.