Primeur in de Eredivisie: géén kampioen, Ajax krijgt wel beste CL-ticket

Primeur in de Eredivisie: géén kampioen, Ajax krijgt wel beste CL-ticket

24-04-2020 17:31
83

Voor het eerst in de geschiedenis van de Eredivisie heeft de KNVB besloten om geen kampioen uit te roepen. Door de coronacrisis kon het seizoen 2019/2020 niet worden uitgespeeld.

Door de Tweede Wereldoorlog kon er ook in het seizoen 1944/45 geen kampioen worden uitgeroepen, maar toen bestond de Eredivisie nog niet. Die werd elf jaar later pas opgericht.

Met nog negen wedstrijden te gaan stonden Ajax en AZ met 56 punten bovenaan. De Amsterdammers hadden wel een beter doelsaldo. Vrijdag werd duidelijk dat er géén kampioen wordt uitgeroepen. 

Ajax krijgt dus geen 35e landstitel, maar eindigt wel als nummer één en krijgt het beste Champions League-ticket. Of de ploeg van Erik ten Hag ook direct het miljardenbal in mag is afhankelijk van de ontknoping van de huidige editie. De winnaar van de Champions League moet zich ook via de eigen competitie zien te kwalificeren. Als dat niet het geval is, is de kans groot dat de UEFA teruggrijpt op de vorige coëfficiëntenlijst en moet Ajax door voorrondes heen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie