Ajax en Van der Sar overwegen salarisoffer: 'Boodschap Rutte kwam als mokerslag'

Ajax en Van der Sar overwegen salarisoffer: 'Boodschap Rutte kwam als mokerslag'

Gepubliceerd: zaterdag 25 april 2020 om 08:32za 25-04-2020 om 08:32

Voor Ajax is het een hard gelag dat de Nederlandse overheid tot 1 september de stekker uit het betaald voetbal heeft getrokken. Dat beaamt Edwin van der Sar. De schatting is dat de Amsterdammers twintig tot veertig procent van de inkomsten zien slinken.

"De boodschap van premier Rutte kwam als een mokerslag", vertelt de algemeen directeur aan Het Parool. "We hadden gedacht dat we met dit seizoen zouden stoppen en dan over niet al te lange tijd konden beginnen met de verkoop van seizoenkaarten voor de nieuwe competitie. Maar tot 1 september geen voetbal, is een hard gelag."

Ook Ajax lijkt een salarisoffer van de spelers te gaan vragen. "We zullen met alle geledingen binnen de club, van hoog tot laag, in gesprek gaan om te kijken hoe we de problemen te lijf moeten gaan", stelt Van der Sar. "Alles gaat in collectief overleg met de andere clubs en met de bonden van zowel werkgevers als werknemers. In het buitenland zijn al veel voorbeelden van clubs die afspraken hebben gemaakt met hun spelers over aanpassing van hun gage."

Daarnaast wil Ajax de seizoenkaarthouders tegemoet komen nu ze mogelijk lange tijd niet naar de Johan Cruijff Arena kunnen. Het verstrekken van een FOX Sports-abonnement is een mogelijkheid. "Maar concreet is er nog niets. Er worden meer plannen uitgedacht om als club een gebaar te maken naar de supporters, want we moeten wel beseffen hoe belangrijk de fans voor het voetbal zijn."

"Denemarken kijkt naar het creëren van drive-inbioscopen om wedstrijden te bekijken. Bij ons zou dat wellicht op parkeerplaats P2 kunnen. Maar nogmaals: het zijn slechts ideeën", besluit de voormalig topkeeper.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws