'Real Madrid droomt nog van Neymar, die veel beter is dan Messi en Ronaldo'

'Real Madrid droomt nog van Neymar, die veel beter is dan Messi en Ronaldo'

25-04-2020 13:34
52

Niet alleen FC Barcelona, ook Real Madrid droomt nog altijd van de komst van Neymar. Dat stelt de Braziliaanse zaakwaarnemer Wagner Ribeiro, die in het verleden nauw samenwerkte met de ster van Paris Saint-Germain.

Ribeiro begeleidde Neymar aan het begin van diens carrière en bracht hem in 2013 naar Europa. "We kregen voorstellen van over de hele wereld", vertelt hij aan ESPN. "We ontvingen een aanbieding van Chelsea, op de dag dat Neymar in 2010 zijn debuut maakte voor Brazilië. Later kwamen er voorstellen van Bayern München en Juventus, we zijn zelfs op gesprek geweest in Turijn."

"Real Madrid heeft me ook een aantal keer gebeld aangezien Florentino Pérez (voorzitter, red.) ervan droomde om Neymar aan te trekken", gaat Ribeiro verder. "Ik was vorig jaar mei bij hem op kantoor en hij vertelde mij dat hij daar nog altijd van droomt."

Niet een transfer naar de Koninklijke, maar een terugkeer bij FC Barcelona ligt desondanks het meest voor de hand. "Bij Barcelona was hij kampioen van alles, zijn beste vrienden spelen er, maar hij is ook gelukkig bij PSG." De Parijzenaars hebben volgens Ribeiro wel een prijskaartje op de Braziliaanse dribbelaar geplakt. "Hij moet nu 164 miljoen euro kosten. Die vraagprijs was er eerder niet, maar we zullen weinig transfers van boven de 50 miljoen gaan zien door de coronacrisis."

Volgens Ribeiro zou Neymar wel een topinvestering zijn. "Ik denk dat het tijd wordt dat hij de beste ter wereld wordt. Hij is nog jong, maar is veel beter dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Ik heb Neymar nog nooit een slechte wedstrijd zien spelen."