'Al heel snel belde Ten Hag, Rutten wilde mij een kans geven bij PSV'

'Al heel snel belde Ten Hag, Rutten wilde mij een kans geven bij PSV'

26-04-2020 08:14
39

Andy van der Meyde baarde in maart 2010 opzien door bij PSV aan de slag te gaan. De voormalig rechtsbuiten kwam over van Everton, waar hij niet aan spelen toekwam en zich vooral in het Engelse nachtleven stortte.

Van der Meyde wist dat hij weg moest, omdat het 'zijn ondergang zou worden'. "Ik was pas 29 jaar, wilde ergens fit worden, opnieuw voetballen. Na een jaar niks doen ben ik bij het tweede van Ajax gaan trainen, maar al heel snel belde Erik ten Hag mij", zegt hij tegen Voetbal International. "Of ik niet naar Eindhoven wilde komen, Fred Rutten wilde me een kans geven bij PSV."

Van der Meyde kon echter geen potten breken. "Ik was zo ongelooflijk dik, jongen. Ik deed maar wat, omdat ik toch niks meer had om voor te leven. Ik had een jaar stilgestaan en alles gedaan wat God verboden heeft." Het was kansloos, stelt hij. "Ik had eerst een half jaar hard en goed moeten trainen, zorgen dat ik weer helemaal fit was om het dán weer te proberen. Nu kwam PSV te snel."

Het gekste dat de zeventienvoudig international in drie maanden bij PSV meemaakte was een confrontatie met de harde kern. "Stond ik daar in mijn onderbroekje in een hok", lacht Van der Meyde. "Had teammanager Mart van den Heuvel lekker geregeld. Hij zei: Andy, loop even mee, er zijn wat supporters die je even willen zien. Die lui wilden zien of ik een Ajax-tattoo had, maar ik had er een karper overheen laten zetten."

"Als je er heel even over nadenkt, kan het natuurlijk niet wat daar is gebeurd. Wat denk je wat ze hadden gedaan als ik die tattoo nog had gehad? Dan hadden ze me in mijn onderbroek De Herdgang afgejaagd", besluit de oud-Ajacied.