'De Ligt wacht onderhandelingen af: Barça en Juve overwegen opmerkelijke ruildeal'

26 april om 09:00

De naam van Matthijs de Ligt is opnieuw ter sprake gekomen bij FC Barcelona. Volgens Mundo Deportivo houdt de voormalig Ajax-verdediger de gesprekken van de Catalanen en Juventus nauwlettend in de gaten.

Barça en Juventus worden net als alle clubs hard geraakt door de coronacrisis. De grootmachten overwegen dan ook hun heil te zoeken in het ruilen van spelers. De Italiaanse kampioen nam daar onlangs contact over op met Barcelona. Zo werd de interesse in Arthur Melo kenbaar gemaakt, maar de Braziliaan mag niet zomaar weg uit Camp Nou.

La Vecchia Signora schoof spelers als Miralem Pjanic, Federico Bernardeschi en Rodrigo Betancur naar voren, maar om Arthur los te weken is meer nodig. Barça heeft hoge verwachtingen van de middenvelder en stelt dan ook 'duras condiciones' aan een transfer, weet MD. Juventus zal een speler van vergelijkbaar niveau moeten bieden, iemand als De Ligt.

De Oranje-international was vorig jaar al in beeld bij de Spaanse kampioen, maar hij vertrok uiteindelijk voor 75 miljoen euro naar Turijn, waar hij meer kon verdienen en meer kansen zag op speeltijd. Barcelona is hem echter niet vergeten en wil nog altijd een topverdediger aantrekken, aangezien Gerard Pique 33 jaar is en Clément Lenglet, Samuel Umtiti en Jean-Clair Todibo niet geheel onomstreden zijn.

De Catalaanse sportkrant stelt bovendien dat De Ligt nog altijd het verlangen heeft om ooit voor Blaugrana te spelen. Hij zou nu meer sportieve kansen zien. Zijn honorarium van twaalf miljoen euro netto per seizoen zou vanwege de coronacrisis reden kunnen zijn voor Juventus om in te stemmen met zijn vertrek. De oud-Ajacied wacht dan ook af wat de onderhandelingen tussen de topclubs opleveren.