Menzo: 'Ongelooflijk, normaal een uur om naar de stad te gaan, nu 20 minuten'

26 april om 17:19

China lijkt het 'hoogtepunt' van de coronacrisis achter de rug te hebben, merkt ook Stanley Menzo. De trainer van de Beijing Sinobo Guoan-beloften mag na twee weken quarantaine weer op het trainingsveld staan.

Nadat China als eerste land getroffen werd door het coronavirus, wordt het openbare leven nu voorzichtig opgestart. Menzo heeft zijn hotelkamer mogen verlaten. "Het is een stuk rustiger, ongelooflijk. Normaal doe ik er een uur over om naar de stad te gaan, nu twintig minuten", geeft hij tegenover het Algemeen Dagblad een update van de situatie. "Iedereen draagt ook een mondkapje. Verder kan ik alles doen. Ik zit gewoon op mijn scooter, kan uit eten of wat gaan drinken. Het is alleen kleinschaliger."

De oud-doelman is niet bang dat zijn spelers – woonachtig op het trainingscomplex van de club – tijdens de trainingen opnieuw besmet raken en maakt zich juist meer zorgen over zijn in Nederland achtergebleven gezin. "Het is niet fijn om ze achter te laten, dat heb ik altijd als ik naar China terugga. Nu is het wel wat erger." Zijn zoon kan bovendien niet naar China vliegen om op bezoek te komen. "Het is jammer dat je niet zomaar heen en weer kunt reizen, maar gezond blijven is het belangrijkste. In Nederland, maar ook hier."