Ziyech baalt van afscheid bij Ajax: "Op dit moment is het nog ver weg"

26 april om 20:20

De met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (7 maart) blijkt het laatste optreden van Hakim Ziyech voor Ajax. De spelmaker, die in de zomer naar Chelsea verkast, had zich heel wat anders voorgesteld van zijn afscheid.

"Ik had mijn periode hier mooi af willen sluiten. Het is heel zonde dat dat nu niet kan", zegt Ziyech in gesprek met Ajax TV. "We hadden nog veel tijd over om nog iets te laten zien samen. Achteraf denk ik: zonde dat ik dit jaar nog een blessure opliep en dat ik nog meer wedstrijden heb gemist. Uit bij Heerenveen was de laatste."

Een groots afscheid afscheid in de Johan Cruijff Arena zit er voorlopig niet in. "Op dit moment heb ik geen flauw idee. Zoals het er nu naar uitziet, is dat het geval."

Ziyech is vanaf 1 juli officieel speler van Chelsea, maar wanneer hij naar Londen afreist is nog niet bekend. "Ik heb contact met de trainer (Frank Lampard, red.), maar daar is het ook nog onduidelijk wat er gaat gebeuren. Zolang dat het geval is, is het voor mij ook nog onduidelijk. Ik kijk er nog steeds erg naar uit. Een afscheid gaat vast wel gebeuren, maar op dit moment is het nog ver weg."