Gerbrands rekent op 'zwartste scenario' bij PSV: 'Ik voorzie echt megaproblemen'

Gerbrands rekent op 'zwartste scenario' bij PSV: 'Ik voorzie echt megaproblemen'

Gepubliceerd: zondag 26 april 2020 om 20:55zo 26-04-2020 om 20:55

Toon Gerbrands houdt er geen rekening mee dat het Philips Stadion binnen enkele maanden weer gevuld is met supporters. Binnen de kaders van de coronamaatregelen wordt het een heel lastig verhaal, erkent de algemeen directeur van PSV.

"Publiek in het stadion? In het zwartste scenario kan dat pas ergens rond kerst zijn", draait Gerbrands er niet omheen tegenover Voetbal International. Hij verwacht 'voorlopig helemaal geen publiek meer in de stadions'. "Nee, we hebben dat van alle mogelijke kanten bekeken, maar dat gaat niet lukken en daar gaan we ons ook verder niet mee bezig houden."

"Dan accepteer ik liever nu de harde waarheid en anticipeer daar op. Dat betekent nogal wat ja, want dan zou je dus pas weer publiek binnen kunnen laten op het moment dat het nieuwe normaal van de baan is."

Omdat PSV net als alle anders profclubs de inkomsten uit wedstrijddagen bijna volledig mist, volgen er onherroepelijk financiële klappen. Gerbrands: "Als ik zo even kijk wat we sowieso aan inkomsten gaan missen, kom ik zo op twaalf tot veertien miljoen. Dat zijn enorme bedragen. Ik voorzie echt megaproblemen in onze bedrijfstak."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws