PSV-metamorfose op komst: 'Ik begreep dat Van Aanholt terug wil met zijn gezin'

PSV-metamorfose op komst: 'Ik begreep dat Van Aanholt terug wil met zijn gezin'

Gepubliceerd: zondag 26 april 2020 om 16:39zo 26-04-2020 om 16:39

De selectie van PSV zal komende zomer de nodige mutaties ondergaan. De Eindhovenaren maakten eind maart bekend dat het aflopende contract van routinier Daniel Schwaab in ieder geval niet verlengd gaat worden en dat over Ibrahim Afellay – eveneens tot medio 2020 in dienst – nog een beslissing moet worden genomen.

Clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad durft nog niet te zeggen of Afellay ook na 1 juli nog speler van PSV is. "Die had volgens mij een contract met een x-aantal wedstrijden (de 34-jarige Utrechter heeft er dit seizoen vier gespeeld, red.), dat hij dan meer zou krijgen", laat hij weten in podcast #PSVpraat van het ED.

Datzelfde medium schreef eerder deze week dat huurlingen en 'grootverdieners' Kostas Mitroglou (Olympique Marseille) en Ricardo Rodríguez (AC Milan) in principe Schwaab achterna gaan. "Mitroglou heeft gewoon een heel geringe bijdrage gehad. Rodríguez weet ik niet honderd procent zeker, maar ik ga ervan uit dat hij niet te behouden is. Dat heeft met zijn salaris te maken. Zo'n man verdient volgens mij drie miljoen euro, gewoon niet op te brengen voor PSV, zeker in een fase waarin je twintig procent wil bezuinigen."

Patrick van Aanholt
Mede hierdoor is het nog maar de vraag hoe realistisch de komst van Patrick van Aanholt is: PSV heeft de 29-jarige Bosschenaar van Crystal Palace op het oog als nieuwe linksback. "Inderdaad opvallend, sinds de winter is er al sprake van dat hij in beeld is bij PSV", aldus Elfrink, die contact heeft gehad met 'iemand uit de omgeving' van Van Aanholt. "Die zei: het is de vraag hoe het gaat lopen, er zijn ook andere clubs geïnteresseerd in hem. Paris Saint-Germain had naar hem geïnformeerd, al lijken die nu voor iemand anders te kiezen (Alex Telles van FC Porto, red.)."

De journalist acht PSV niet honderd procent kansloos. "Hij heeft een aantal jaren goed geboerd in het buitenland, hij zou misschien een stap terug kunnen doen. Ik begreep ook dat hij vanwege zijn gezien eventueel hiernaartoe wil komen. Maar daar hoort een bepaald offer bij, zeker in deze periode. Dan zou je een flink deel van je salaris in moeten leveren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Van Aanholt naar PSV: een goed idee?

Ja
84%
Nee
16%
(2794 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws