'Op het feest bij Ajax kwam Afrojack langs, bij FC Twente hadden we Jannes'

27 april om 08:38
Laatste update: 27 april om 08:47

Theo Janssen vindt de manier waarop FC Twente om is gegaan met Wout Brama 'onbegrijpelijk'. Janssen speelde met hem samen op het middenveld van Twente tijdens het kampioensjaar en geeft aan dat hij Brama misschien wel de grootste speler uit de geschiedenis van de club vindt. Moeite om te kiezen tussen het kampioenschap bij Ajax en Twente heeft Janssen niet.

Janssen begreep niets van de rel die ontstond bij Twente nadat Brama op de bank werd gezet door trainer Gonzalo García. "Zo ga je niet om met een speler die zoveel heeft betekend voor de club. Het getuigt van weinig respect van de trainer", vertelt hij in gesprek met TC/Tubantia. "Ik heb Wout en Sander (Boschker, red.) ook allebei gebeld nadat de tapes waren uitgelekt. Ik overdrijf echt niet als ik stel dat ik vind dat Wout misschien wel de grootste speler is uit de historie van de club. Hij is kampioen geworden in 2010 en toen niemand naar Twente wilde, heeft hij in de Eerste Divisie de handschoen opgepakt en is hij weer kampioen geworden."

De huidige staat van Twente is niet best, ziet ook Janssen. De voormalig middenvelder begrijpt er weinig van dat Brama weinig voorkomt in de plannen van García. "Tactisch houdt het niet over. En in dat elftal maakt de trainer geen gebruik van de meest ervaren speler, Wout Brama. Daar kan ik met de kop niet bij. Als ik nu trainer was van een ploeg uit de Eredivisie, haalde ik hem meteen op."

Ajax
Janssen werd naast Twente ook kampioen bij Ajax, maar de titel in Enschede betekende meer voor hem. "Bij Ajax wilde half bekend Nederland vrienden met je zijn. Op het feest bij Ajax kwam Afrojack langs, bij FC Twente hadden we Jannes. Snap je het verschil? Bij Twente kwamen de emoties van dieper. Twente is zonder twijfel de mooiste periode uit mijn loopbaan geweest. Die supporters, het enthousiasme rond de club. En dat is nog steeds zo. Het voetbal is niet veel, maar de mensen blijven maar komen. Uniek."