Volop keuze voor Ziyech: 'Grote Europese clubs afgezegd, niet alleen Sevilla'

27 april om 08:59

Hakim Ziyech heeft lang gewacht met een transfer, maar komend seizoen gaat hij zijn geluk beproeven bij Chelsea. De zaakwaarnemer van Ziyech, Mustapha Nakhli, sprak met meerdere Europese clubs, maar moest deze vaak teleurstellen.

"Hakim is een volwassen speler, een echte leider inmiddels", begint Nakhli in gesprek met Voetbal International. "Hij weet ook heel goed wat hij kan en waar hij naar toe wil. Daarom hebben we ook heel lang met een transfer gewacht, omdat de juiste club met het juiste verhaal niet voorbij kwam. We hebben echt grote Europese clubs afgezegd. Niet alleen Sevilla. Er waren in november clubs die Hakim in de winterstop wilden overnemen, ik heb nog nooit zoveel gevlogen. Maar uiteindelijk hadden we daar dan geen goed gevoel over."

Bij Chelsea had Ziyech al snel een goed gevoel. Samen met Nakhli had hij gesprekken met meerdere Chelsea-vertegenwoordigers. "Toen de interesse concreet werd, hebben we eerst met Marina Granovskaia, de directeur van Chelsea gesproken", aldus Nakhli. "De plannen die ze hebben met Hakim zagen er heel goed uit. Chelsea ziet in Hakim ook een leider, ze roemden zijn persoonlijkheid."

Nooit voor geld gekozen
Ook financieel gaat Ziyech er goed op vooruit. Hij was in Nederland al de bestbetaalde voetballer, geeft Nakhli aan. "Ik heb Hakim de best betaalde voetballer in de geschiedenis van Ajax en de Eredivisie gemaakt. Daar vraagt hij niet om, maar ik vind dat hij de beste speler is, dan moet hij ook het best worden betaald. Hij vertrouwt me daarin dus volledig. Aan de andere kant hebben we nooit voor het geld gekozen. Dat komt wel. Hakim wil de beste zijn, dat is zijn streven. Hij was het in Nederland en nu is slagen bij Chelsea in Engeland het volgende doel", sluit Nakhli af.