'Ajax en São Paulo vrezen niet en gaan met elkaar in gesprek over Antony'

27 april om 14:38
Laatste update: 1 mei om 07:08

Ajax heeft goede hoop dat Antony gewoon op tijd naar Nederland kan komen. Door de coronacrisis is het nog maar de vraag wanneer de Braziliaan op het vliegtuig kan stappen. Daar gaan Ajax en São Paulo binnenkort met elkaar over in gesprek.

Dat meldt UOL Esporte. São Paulo denkt dat Antony in juli gewoon naar Ajax kan vertrekken. De clubleiding heeft vanuit Amsterdam geen signaal ontvangen dat de agenda omgegooid moet worden. Volgens UOL Esporte gaat het kamp-Antony snel in gesprek met Ajax om af te stemmen wanneer de oversteek naar Europa moet worden gemaakt. 

Ajax maakte eind februari de miljoenentransfer van Antony officieel. Voor de vleugelspeler wordt sowieso een bedrag van 15,75 miljoen euro betaald. Dat kan door bonussen oplopen tot 21,75 miljoen. 

"We moeten nog een aantal maanden geduld hebben voordat Antony hier kan beginnen, maar we hebben met hem een creatieve speler in huis gehaald die voorin op alle posities uit de voeten kan", zei directeur spelersbeleid Marc Overmars toen. "Het staat vast dat ook komende zomer spelers van ons gaan vertrekken. Daar moeten we op vooruit lopen, dus is het mooi dat het gelukt is deze transfer af te ronden."