'Vanwege deze complexe situatie heb ik Sparta helaas moeten verlaten'

27 april om 17:11

Ariël Harush keert definitief niet meer terug bij Sparta. De 31-jarige doelman loopt uit zijn contract op Het Kasteel en maakt zijn vertrek maandag via Instagram bekend.

Harush verblijft sinds het voetbal in de Eredivisie stil werd gelegd vanwege het coronavirus al in zijn thuisland Israël. 'Vanwege deze complexe situatie heb ik Sparta helaas moeten verlaten', schrijft hij. Harush bedankt in zijn post de technische staf, medespelers en supporters van Sparta. 'Ik heb dit jaar veel geleerd en ervaringen opgedaan die ik nooit ergens anders had beleefd.'

Harush wam afgelopen zomer over van Hapoel Beer Sheva uit Israël. Hij begon het seizoen als reservedoelman, achter Tim Coremans. Na diens rode kaart in het uitduel bij FC Groningen in oktober kreeg Harush de kans van Sparta-trainer Henk Fraser. Hij stond zijn plek niet meer af en keepte zestien wedstrijden voor de Rotterdammers.

Sparta zou al een opvolger voor Harush op het oog hebben. De Kasteelclub werd onlangs in verband gebracht met Nick Olij van NAC Breda.