'Brands slaat slag bij Barça: transfer van 20 miljoen plus 5 miljoen aan bonussen'

27 april om 21:01

FC Barcelona en Everton naderen een akkoord over de transfer van Jean-Clair Todibo. Volgens Diario Sport betaalt de club van director of football Marcel Brands twintig miljoen euro voor de verdediger. Door bonussen kan dat bedrag nog oplopen met vijf miljoen.

Barça verhuurt Todibo sinds januari aan Schalke 04. De Bundesliga-club had de optie om de twintigjarige Fransman voor 25 miljoen over te nemen. Daar leek Schalke gebruik van te willen maken, aangezien Todibo een sterke indruk maakte in Gelsenkirchen, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Bij Die Königsblauen is de financiële nood groot.

De Catalanen zitten daardoor weer aan het stuur wat de toekomst van Todibo betreft, zo weet Sport. Veel verandert er desondanks niet. Barcelona wil de mandekker, die begin 2019 overkwam van Toulouse, nog steeds verkopen. Het bod van Everton geniet daarbij de voorkeur boven een nieuwe huurdeal met Schalke. Wel hopen de beleidsbepalers in Camp Nou stiekem dat het bod nog wordt overtroffen. 

Todibo kwam mede door de concurrentie van Gerard Pique nog nauwelijks in actie voor Barça. Hij speelde slechts vier duels in de Primera División.