Sevilla meldde zich bij AZ voor Gudelj: 'Wist het toen al'

28 april om 07:01
Laatste update: 28 april om 09:51

Nemenja Gudelj voelt zich bij Sevilla als een vis in het water. De Spaanse club hengelde de oud-speler van NAC Breda, AZ en Ajax afgelopen zomer binnen, maar had al veel eerder belangstelling.

"Ik was erg trots toen ik een telefoontje kreeg van Monchi (technisch directeur, red.)", zegt Gudelj op de clubsite van Sevilla. "Voordat ik naar China ging, wist ik bij AZ al dat Sevilla interesse had. Ik heb altijd gezegd dat ik daar eens wilde spelen, omdat het een goede club is. Ik hoorde veel goede dingen over de stad en de fans en had geen twijfel over of ik het er naar m'n zin zou hebben."

Sevilla staat met nog negen wedstrijden te gaan op een knappe derde plaats in de Primera Division. "Niemand heeft ons iets cadeau gedaan", zegt Gudelj. "We hebben dit gepresteerd als team, samen met de fans. Ik denk dat het erg verdiend is en ik herhaal: we hebben het niet cadeau gehad."

Gudelj wordt veel gebruikt als centrale middenvelder in Sevilla. "Tactisch is het niet makkelijk, best moeilijk eigenlijk. Maar ik vind het leuk en denk dat het een goede oplossing is voor het team. Ik heb ook wel eens centraal gespeeld omdat het nodig was. Het is belangrijk om te weten wat iedere positie van je vraagt."