Update: 'Bayern loopt toch blauwtje: nieuw contract met transferclausule in 2021'

29 april om 18:25
Laatste update: 29 april om 18:25

Dayot Upamecano is het met Bayern München eens over een transfer komende zomer. Dat meldt BILD dinsdag. De club uit München hoopt nog op een korting van RB Leipzig op de transfersom van de jonge Fransman.

Upamecano heeft een gelimiteerde transfersom van zestig miljoen euro in zijn contract staan. Die verbintenis loopt echter in medio 2021 af en dus zou Bayern München van die situatie gebruik willen maken om een lagere prijs af te spreken met RB Leipzig. Door de dalende marktwaardes tijdens de coronacrisis vindt Bayern dat de 21-jarige centrale verdediger die zestig miljoen euro ook nit waard is.

RB Leipzig is echter niet van plan om de eerste club te zijn die de transfermarkt gaat devalueren. "We zullen een speler niet significant onder zijn transferwaarde verkopen als dat niet nodig is", aldus directeur Oliver Mintzlaff. "Andere clubs zullen dat ook niet doen." RB Leipzig heeft tegelijkertijd ook te kampen met serieuze interesse van Liverpool in Timo Werner en moet binnenkort ook een beslissing nemen over huurspelers Patrik Shick en Angeliño.

Update: Een verrassende wending rond Dayot Upamecano. De 21-jarige Fransman leek hard op weg naar Bayern München, maar heeft nu toch besloten om zijn contract bij RB Leipzig te verlengen tot medio 2022. Dat meldt het Duitse Sky Sport. Een transfer is daarmee van de baan deze zomer. De mandekker denkt dat hij zich bij Leipzig nog kan ontwikkelen en meent dat een volgende stap misschien toch iets te vroeg komt.

Upamecano zou er al volledig uit zijn met de club over de nieuwe verbintenis. Daarin wordt wel een transferclausule voor de zomer van 2021 opgenomen.