'VVV wil oude bekende terughalen uit Italië als opvolger van Pachonik'

28 april om 14:30
Laatste update: 28 april om 14:33

VVV-Venlo bereidt zich voor op het vertrek van Tobias Pachonik. Volgens De Limburger wil de club Moreno Rutten aantrekken als opvolger van de 25-jarige Duitser.

Rutten speelde tussen 2015 en 2019 al voor VVV en vertrok vorig jaar naar Italië, waar hij voor Crotone in de Serie B speelt. De rechtsback kwam tot nu toe echter tot slechts 26 minuten in de competitie, waardoor hij volgens De Limburger bezig is om zijn contract te laten ontbinden. Dit moet hem in staat stellen om in de zomer terug te keren bij VVV, dat Rutten in de winter al van Crotone probeerde te huren. De 26-jarige speler kan op beide backposities en het middenveld uit de voeten.

Pachonik kan ondertussen rekenen op de serieuze interesse van Feyenoord, PSV en VfB Stuttgart en schermt ook met belangstelling uit Engeland en Italië. VVV houdt er dus sterk rekening mee dat de vorig jaar van Capri overgekomen rechtsback deze zomer vertrekt, en de club zou zelfs happig zijn op een deal omdat het dan wat meer financiële lucht krijgt tijdens de coronacrisis.

VVV legde eerder op de dag Guus Hupperts al vast voor volgend seizoen