Ten Hag heeft nog hoop: 'Naar mijn weten geen concrete aanbieding gedaan bij Ajax'

29 april om 06:44

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft in het Algemeen Dagblad aangegeven dat hij Andre Onana niet kwijt wil. De doelman gaf dinsdag een interview aan de krant waarin hij liet weten dat zijn tijd in Amsterdam erop zit: Onana wil de stap naar de Europese top maken.

"Andre is heel belangrijk voor ons, we willen hem natuurlijk niet kwijt", aldus Ten Hag, die bevestigt dat er afspraken met Onana zijn gemaakt dat Ajax komende zomer zou meewerken met een transfer. "Het klopt dat er vorig jaar afspraken zijn gemaakt. Over het ontwikkelingsplaatje en een eventuele stap als de juiste club en prijs voorbijkomt. Op dit moment is er naar mijn weten geen concrete aanbieding gedaan bij Ajax", aldus Ten Hag.

Onana liet dinsdag weten dat het na vijf jaar Ajax tijd is voor een transfer. "Het waren vijf geweldige jaren hier. Maar nu is mijn tijd gekomen om een stap te maken. Die afspraak hebben we vorig jaar gemaakt", aldus Onana. De afgelopen tijd werd de doelman veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona. "Barcelona heeft nog geen officieel bod gedaan bij Ajax, maar hebben wel bij mij de verregaande interesse serieus kenbaar gemaakt", zegt zijn zaakwaarnemer Albert Botines.