Belgische fans vragen massaal om compensatie voor gemiste duels

29 april om 08:10
Laatste update: 29 april om 08:17

PSV gaat zijn seizoenkaarthouders het voorstel doen om van de compensatie voor de gemiste thuiswedstrijden af te zien en mogelijk volgen andere clubs in Nederland met een vergelijkbaar aanbod, maar in België is daar weinig animo voor. Uit een supportersênquete blijkt dat fans van Belgische clubs massaal gecompenseerd willen worden voor het missen van wedstrijden.

De overkoepelende fanvereniging Belgian Supporters hield een enquête onder de leden. De vraag werd gesteld of zij een compensatie wilden indien de play-offs van de Jupiler Pro League niet doorgaan. Maar liefst zestig procent van de supporters antwoordden daarop ja, zo meldt voorzitter Eddy Janssis in Het Laatste Nieuws.

De fans konden ook aangeven hoe zij hun abonnementsprijs gecompenseerd willen zien. Liefst 65 procent wil volgend seizoen een lagere abonnementsprijs betalen, terwijl 15 procent voor een vergoeding in waardebonnen (drank/eten) kiest. Nog eens 15 procent wil zelfs een terugbetaling. En dat terwijl vele Belgische clubs al op hun tandvlees zitten in de coronacrisis.

In België is het huidige seizoen nog niet officieel stopgezet omdat een onder meer Anderlecht en Antwerp zich daar tegen verzetten. Op 4 mei wordt bekend of er nog gevoetbald gaat worden in de Jupiler Pro League.