Weer kunstgrasveld minder in Eredivisie: 'Dit is een groot moment voor de club'

29 april om 10:30

ADO Den Haag is begonnen met het vervangen van het kunstgras in het Cars Jeans Stadion. Vanaf volgend seizoen speelt de eredivisionist weer op natuurgras.

ADO, dat spreekt van een 'heugelijk moment', is woensdag gestart met de werkzaamheden in het stadion, waar na ruim zeven jaar weer natuurgras komt te liggen. Door de vroegtijdige afwikkeling van de Eredivisie kan de transitie eerder plaatsvinden dan aanvankelijk was gepland.

'Omdat er tevens meer tijd beschikbaar is, heeft ADO Den Haag samen met de gemeente kunnen kiezen voor het zaaien van gras in plaats van het aanleggen van graszoden. Dat komt de kwaliteit van de grasmat ten goede', meldt de club in een statement. ADO verwijdert eerst het kunstgras en over enkele weken kan het veld worden ingezaaid. In augustus moet alles klaar zijn.

"Dit is een groot moment voor de club en de stad. Een belangrijke wens gaat in vervulling", reageert algemeen directeur Mohammed Hamdi. "We hebben zevenenhalf jaar op kunstgras gespeeld, maar iedereen is het erover eens dat een club als ADO Den Haag gewoon op natuurgras hoort te spelen. We kunnen niet wachten tot we het 'echte' gras weer kunnen ruiken in het Cars Jeans Stadion."