'Pochettino staat voor terugkeer in Premier League: 21,7 miljoen euro per jaar'

29 april om 13:33
Laatste update: 29 april om 13:45

Mauricio Pochettino is de topkandidaat om de nieuwe manager van Newcastle United te worden. Dat meldt Sky Sports. De nieuwe eigenaren van de Premier League-club zijn bereid om de Argentijn 21,7 miljoen euro per jaar te betalen.

Pochettino, die in november werd ontslagen als manager van Tottenham Hotspur, is zeer geïnteresseerd in de rol op St James' Park. Pochettino zou het stokje na het huidige seizoen van Steve Bruce overnemen. Hij kan een van de best betaalde managers van de Premier League worden bij zijn aanstelling: alleen Manchester City-manager Pep Guardiola verdient meer. 

Een definitief 'jawoord' wordt niet van de Argentijn verwacht tot de Premier League de overname van Newcastle United door een consortium uit Saudi-Arabië heeft goedgekeurd. De huidige eigenaar, Mike Ashley, krijgt bij groen licht 340 miljoen euro voor de verkoop van de club. 

Mocht de deal van Pochettino geen doorgang vinden, dan wil Newcastle United Rafa Benitez aanstellen als nieuwe manager. Benitez werkte eerder al voor Newcastle en is momenteel coach van het Chinese Dalian Yifang.