Excelsior hekelt beeld van voetbalmiljonairs: 'Dat wordt wel eens vergeten'

29 april om 15:42

Excelsior-directeur Ferry de Haan stoort zich aan het beeld dat de voetbalwereld niet geholpen hoeft te worden in de coronacrisis. Voor het leeuwendeel van de voetballers is hun werk geen vetpot.

De KNVB heeft gevraagd om overheidssteun, wat tot de nodige kritiek leidde. Want gaat er niet genoeg geld om in de voetballerij? "Iedereen in de voetballerij weet dat dit maar voor een paar clubs is weggelegd", reageert De Haan, algemeen directeur van Excelsior, tegenover RTV Rijnmond.

"Er wordt gekeken naar een gemiddeld voetbalsalaris. Daar zitten alle topsalarissen bij. Als je dat gaat delen, dan krijg je een heel vertekend beeld. Maar men komt er nu achter dat de voetballerij een bedrijfstak is en meer is dan die elf spelers op het veld. Er zit veel meer achter."

Bij Excelsior verdient een speler gemiddeld 50 tot 60 duizend euro per jaar. De Haan: "Dat wordt wel eens vergeten en dat stoort. Zeker de Keuken Kampioen Divisie wordt een heel modaal salaris verdiend. De spelers zijn ook nog liefhebbers. Daar kun je een offer aan vragen, en misschien moet iedereen dat op een gegeven moment ook, maar op dit moment is dat niet realistisch."