Anderlecht zit in zwaar weer en vreest miljoenenverlies: 'Een horrorscenario'

Anderlecht zit in zwaar weer en vreest miljoenenverlies: 'Een horrorscenario'

29-04-2020 17:37
13

Bij Anderlecht houdt men de adem in. De coronacrisis trekt een zware wissel op de Belgische club, die rekening houdt met een miljoenenverlies.

Karel Van Eetvelt, algemeen directeur van Anderlecht, geeft in gesprek met Het Laatste Nieuws een update over de situatie bij de club van Michel Vlap. "Ons inkomstenverlies schommelt tussen 2,2 en 3 miljoen euro, in de veronderstelling dat de tv-rechten gevrijwaard blijven", zegt hij. "Als we alles aan hospitality, ticketing en catering verliezen, gaat dat ons miljoenen per jaar kosten."

Ook houdt Anderlecht rekening met spelen zonder publiek. "Dat zijn horrorscenario's. We keken al naar alternatieven, zoals digitale beleving er één van is. Als mensen niet naar het stadion mogen, kunnen we bij wijze van spreken de pinten thuisbrengen.”

De Belgische competitie is officieel nog niet beëindigd, maar dat lijkt volgende week wel te gebeuren. De schade voor de G5 (naast Anderlecht zijn dat Club Brugge, KRC Genk, Standard Luik en AA Gent) kan volgens Het Laatste Nieuws oplopen tot twintig miljoen euro.