Barça-speler reageert in verklaring op 'De Ligt-geruchten': 'Mijn enige wens'

29 april om 19:00

Arthur Melo wordt de laatste dagen veelvuldig aan een vertrek bij FC Barcelona gelinkt. De Braziliaan zou volgens Spaanse media betrokken kunnen worden in een deal met Juventus, maar zelf heeft hij absoluut geen oren naar een vertrek uit Camp Nou.

'Er is altijd speculatie, maar de enige optie die mij interesseert is bij Barcelona blijven', schrijft de 23-jarige Arthur in een reactie. 'Ik voel mij goed en ben de club en technische staf dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij hebben. Dat is een andere reden om heel duidelijk te zijn over het feit dat mijn enige wens is om hier te blijven.'

El Mundo Deportivo meldde zondag dat Juventus zijn zinnen heeft gezet op de middenvelder. Barça zou echter alleen willen praten over een ruildeal als een speler van het kaliber Matthijs de Ligt de omgekeerde weg bewandelt. 'De vermeende interesse is altijd vleiend en een goed teken. Maar ik heb er mijn zinnen op gezet om vele jaren voor Barcelona te spelen', benadrukt Arthur.

De Braziliaanse international is in Camp Nou een concurrent van Frenkie de Jong. Hij kwam mede door blessureleed niet verder dan zestien optredens in La Liga dit seizoen, waarvan twaalf als basisspeler. Daarin was hij goed voor drie goals en drie assists.