'Premier League komt met gedetailleerd plan: regels, tests en 8 juni weer voetbal'

30 april om 12:54
Laatste update: 30 april om 13:06

De Premier League heeft de Engelse clubs het document 'Project Restart' toegestuurd, waarin een gedetailleerde beschrijving en planning staat voor het hervatten van de competitie. Op 18 mei moeten de clubs weer starten met de groepstraining, en op 8 juni wordt de Premier League hervat, meldt The Telegraph. 

De plannen worden vrijdag door de clubs besproken in een conferencecall en zijn natuurlijk afhankelijk van de maatregelen van de overheid rond die tijd. In dit plan rekent de Premier League erop dat de Engelse regering de maatregelen gaat versoepelen op 7 mei. In het weekend van 9 en 10 mei worden de spelers getest op het coronavirus en op 11 mei kan er dan weer in kleine groepjes getraind worden. Een week later volgt de start van de groepstraining, en op 8 juni moet de bal weer gaan rollen.

Strenge regels
De Premier League heeft een lijst met regels opgesteld die gevolgd moeten worden om de trainingen weer op te starten. Zo moeten alle voetballen, cornervlaggen, GPS-trackers, doelpalen en andere materialen voor en na de training gedesinfecteerd worden. Spelers en staf moeten voor, tijdens en na de training een mondkapje dragen, mogen niet spugen en krijgen 'timeslots' waarin ze zich mogen voorbereiden op de training. In kleine groepjes van vijf mag er maximaal 75 minuten getraind worden en is er tijd voor vijftien minuten herstel. Bovendien moeten er minimaal drie parkeerplekken tussen de auto's staan bij het trainingscomplex.