AZ volgt voorbeeld andere Eredivisie-clubs: Alkmaarders hervatten training

30 april om 19:11
Laatste update: 30 april om 19:12

In navolging van een groot deel van de Eredivisie-clubs gaat ook AZ de trainingen weer hervatten. De Alkmaarders gaan aanstaande maandag in kleine groepen en achter gesloten deuren weer aan de basisconditie en krachttraining werken.

Dat meldt de club via officiële kanalen. AZ traint de aankomende drie weken in aangepaste vorm, zodat er aan de voorschriften van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wordt voldaan.

'De spelers komen in shifts naar de club en lossen elkaar af', valt er te lezen op de website van de club. 'Buitenlandse spelers die eerder naar eigen land vertrokken, keren terug om aan te sluiten bij de aangepaste trainingen.'

FC Twente meldde vorige week als eerste Eredivisie-club de trainingen te hervatten. Inmiddels hebben ook Ajax, Feyenoord, ADO Den Haag, Feyenoord, RKC Waalwijk, Vitesse en Willem II besloten weer te beginnen. Vanaf afgelopen dinsdag mogen de topsportaccomodaties van de clubs weer beperkt geopend worden, topsporters mogen in kleine groepjes weer gezamenlijk trainen.