Finnbogason: 'Kost ons al 1 miljoen per duel, voor grotere clubs een veelvoud'

Finnbogason: 'Kost ons al 1 miljoen per duel, voor grotere clubs een veelvoud'

30-04-2020 22:54
26

Als het even meezit, kan Alfred Finnbogason medio mei alweer wedstrijden spelen met FC Augsburg. De IJslandse Eredivisie-topscorer van het seizoen 2013/2014 is vol lof over de manier waarop de Duitse autoriteiten een hervatting van de Bundesliga mogelijk proberen te maken.

Bondskanselier Angela Merkel zal naar verwachting op 6 mei de knoop doorhakken, in samenspraak met de verschillende deelstaten: het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid had in ieder geval al toegestemd met een aparte quarantainestatus voor profvoetballers. "Het is hier zó georganiseerd. Doorlopend krijgen we updates over wat we wel of niet kunnen of moeten doen. Duitsland is een goed land om te zijn, wanneer ons iets zoals dit overkomt", aldus Finnbogason in gesprek met De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Zijn oude club sc Heerenveen zal in ieder geval tot 1 september moeten wachten totdat het weer competitiewedstrijden kan spelen, heeft Finnbogason meegekregen. "Ergens kan ik begrijpen dat de beslissing in Nederland om te stoppen sneller is genomen. De belangen, qua inkomsten uit tv-gelden, staan niet in verhouding tot die van de clubs in de Bundesliga." Verschillende clubs zouden zelfs omvallen. "Spelen zonder publiek kost FC Augsburg al, laten we zeggen, één miljoen euro per duel. Voor de grotere clubs kun je daar een veelvoud van maken."