'Canto a Galicia' van Guidetti: 'Nog véél beter dan dat jaar bij Feyenoord'

'Canto a Galicia' van Guidetti: 'Nog véél beter dan dat jaar bij Feyenoord'

Gepubliceerd: donderdag 30 april 2020 om 23:57do 30-04-2020 om 23:57

Laatste update: vrijdag 1 mei 2020 om 00:04vr 01-05-2020 om 00:04

John Guidetti wordt in Rotterdam-Zuid nog altijd op handen gedragen na dat ene Feyenoord-seizoen: in 23 (!) Eredivisie-duels maakte hij twintig goals, waaronder een hattrick tegen Ajax. Volgens de inmiddels 28-jarige Zweed was dat echter niet het beste seizoen uit zijn carrière.

De inmiddels voor Hannover 96 uitkomende Guidetti was naar eigen zeggen op zijn best bij Celta de Vigo. De spits streek in 2015 in Galicië neer en haalde direct Europees voetbal met Celta: een jaar later stond het zelfs op de rand van de Europa League-finale tegen Ajax, maar liet het Manchester United door het oog van de naald kruipen. "In één van mijn eerste wedstrijden speelden we tegen FC Barcelona, dat kort daarvoor de Champions League had gewonnen. Een belachelijk goed elftal: Messi, Neymar, Suárez, Iniesta, Busquets, Piqué, Dani Alves, ga zo maar door. En wij wonnen met 4-1... Wij waren die dag zo verschrikkelijk goed", vertelt hij aan Aftonbladet.

Guidetti kan zich ook een bekerduel op bezoek bij Atlético Madrid herinneren, dat met 2-3 werd gewonnen. "Toen waren ze op hun allerbest, ze zouden een paar maanden later ook de Champions League-finale spelen (en na penalty's verliezen van Real Madrid, red.). Ze kregen toen nauwelijks goals tegen, maar wij bleven geloven dat we het voor elkaar konden krijgen. Het was zo'n intense wedstrijd, ik voelde de adrenaline alleen maar toenemen", aldus Guidetti. "Ons team was geweldig ingespeeld, we waren zo sterk... Ik wist dat ik elke wedstrijd wel één kans zou krijgen om te scoren."

Feyenoord
Ondanks zijn 'Canto a Galicia' zal zijn korte, maar krachtige Feyenoord-periode ook nooit vergeten. "Misschien wel het mooiste jaar dat ik gehad heb. Het was fantastisch om als negentienjarige door te kunnen breken bij een club die vocht voor zijn voortbestaan. Mensen zeggen vaak dat dit in voetbaltechnisch opzicht mijn beste jaar was. Maar in La Liga was ik nog véél beter."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws