Ajax-duo getipt bij 'nietszeggend' Schalke: 'Kijk eens naar Tadic of Ziyech'

Ajax-duo getipt bij 'nietszeggend' Schalke: 'Kijk eens naar Tadic of Ziyech'

01-05-2020 08:28
31

Youri Mulder heeft in het verleden Dusan Tadic en Hakim Ziyech getipt bij zijn oude liefde Schalke 04. De Duitse club, die nu in de problemen zit, is echter niet slagvaardig genoeg, constateert de voormalige spits.

"In het beleid zit het niet goed. Ruw geteld heeft Schalke honderd miljoen euro laten liggen door contracten van spelers niet tijdig te verlengen", doelt Mulder in gesprek met Voetbal International op het transfervrije vertrek van onder meer Joël Matip (Liverpool) en Leon Goretzka (Bayern München).

"Natuurlijk kan een speler besluiten zijn contract niet te verlengen, maar het steekt elkaar dan ook aan. Jongens gaan tegen elkaar zeggen: Wat ga jij doen? Je moet het zien te spreiden, dat die contracten in ieder geval niet allemaal tegelijk aflopen."

Mulder mist een duidelijke visie in het aan- en verkoopbeleid bij Schalke. "De selectie van nu is een beetje nietszeggend. (...) Met jongens als Rafinha en Bordon had je vroeger echt van die kerels. Dat waren persoonlijkheden en dat mis je nu echt. Ik heb ze weleens gezegd daar: Ga eens naar Ziyech kijken, of ga eens naar Tadic kijken. Naar die twee keken natuurlijk heel veel clubs, maar dat waren wel persoonlijkheden."