'UEFA laat nummer zeven van Spanje in spanning: bekerfinale vóór 3 augustus'

1 mei om 11:42
Laatste update: 1 mei om 13:01

De UEFA heeft de Spaanse bond verteld dat de nummer zeven van de Primera Division de Europa League ingaat als de Copa del Rey-finale tussen Athletic Bilbao en Real Sociedad niet voor 3 augustus wordt gespeeld.

Dat meldt COPE vrijdag. In Spanje is het zo dat de winnaar van de Copa del Rey zich plaatst voor de groepsfase van de Europa League. Bilbao staat momenteel op een tiende plaats in Spanje en Sociedad gaat met een vierde plek de Champions League in. Mocht de finale niet voor 3 augustus worden gespeeld, dan gaat het directe Europa League-ticket naar Valencia, dat zevende staat. Het is nog onduidelijk wanneer het voetbal in Spanje wordt hervat. 

De beslissing van de UEFA heeft alles te maken met het inschrijven van Europese teams. De Europese bond moet voor een bepaalde datum weten welke clubs volgend seizoen Europa ingaan. 

Momenteel staan FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Real Sociedad op een Champions League-plek. Getafe valt net buiten de boot, net als Atlético Madrid, dat teleurstellend zesde staat.