Belaagde Van der Gijp doet afstand van Rolex: 'Van mijn moeders geld gekocht'

1 mei om 23:44

René van der Gijp heeft ook bij Veronica Inside gereageerd op de geruchtmakende aanval bij zijn woning van maandagavond. De analist kwam met de schrik vrij, doordat de gemaskerde mannen met hun hamers niet door de ruiten van zijn auto heen konden breken.

Waarom het drietal juist bij hem toesloeg, weet Van der Gijp niet. "Het kon mijn Rolex zijn, het kon mijn auto zijn of ik", speculeerde hij vrijdagavond in de VI-studio. Omdat de talkshow nogal eens voor discussie zorgt, probeerde Van der Gijp al langer op zijn tellen te passen. "Ik zou het best wel kunnen begrijpen als we een pak rammel krijgen als we 's avonds door Amsterdam lopen, van iemand die het iets minder leuk vindt wat wij doen. Ik ben altijd héél voorzichtig. Ik zal nooit 's avonds door de stad lopen. Als ik in Amsterdam ga eten, zet ik mijn auto in de parkeergarage en pak ik de taxi naar het restaurant."

Met zijn Rolex heeft hij in ieder geval geen risico genomen na de gebeurtenissen van maandagavond. "Het vervelende van die Rolex is dat ik hem gekocht heb van mijn moeders geld, wat zij nog op de bank had staan toen ze overleed (in juli 2016, red.). Ik ben daar helemaal niet van, maar ik dacht toen: ik moet iets kopen, waarbij ik nog een beetje aan haar denk als ik ernaar kijk. Maar dat ding heb ik nu in een kluis bij de ING gegooid en die gaat er niet meer uit. Ik laat niet mijn kop inslaan voor een horlogetje."

De analist heeft ook zijn huis in Dordrecht extra beveiligd. "Het is nu klaar. Als er één door de straat loopt, licht de hele buurt op."

Lees meer over:

Deel via