'Feyenoord en Utrecht willen bekerfinale ook om prestige spelen'

2 mei om 10:33

Feyenoord en FC Utrecht hebben de wens uitgesproken om de bekerfinale alsnog af te werken, ook als er niets meer op het spel staat. Dat meldt de NOS. 

Feyenoord heeft het Europese ticket al binnen en dus heeft het spelen van de bekerfinale niet veel sportieve waarde meer voor de Rotterdammers. Voor Utrecht is dat een ander verhaal. De club is geëindigd op een zesde plaats die géén toegang geeft tot Europees voetbal. Nummer vijf Willem ll heeft wél geluk. Utrecht is boos omdat er ook een streep werd gezet door de bekerfinale. Het winnen van de beker is de kortste weg richting Europees voetbal.

De KNVB meldde vrijdag dat de UEFA de ranglijst in de competitie volgt als de bekerfinale door omstandigheden niet kan worden gespeeld. Utrecht is verbaasd door het bericht van de KNVB, omdat de gesprekken met de UEFA wel degelijk aanknopingspunten biedt voor wat betreft de bekerfinale. De club krijgt de kans om hun standpunten naar voren te brengen, zo lieten clubadvocaten Frans de Weger en Jeroen Bedaux weten aan het Algemeen Dagblad.

Er leek geen opening te zijn, maar die is er toch wel. Utrecht spreekt daarover met de UEFA. "Het was een dusdanig positief gesprek dat we de mogelijkheid krijgen om onze zienswijze met onze argumenten in te dienen bij de UEFA", vertellen de advocaten. "Inhoudelijk kunnen we in dit stadium niet veel details delen, maar de mate van flexibiliteit ten aanzien van de bekerfinale is aanwezig. Het zit allerminst in beton gegoten hebben we gemerkt, dus hier kunnen we zeker verder mee."

Utrecht wil de bekerwedstrijd ook spelen als er niets op het spel staat, net als Feyenoord. Beide clubs hebben dat laten weten aan de NOS.