FA verdenkt Trippier (29) van fraude bij eigen transfer

FA verdenkt Trippier (29) van fraude bij eigen transfer

02-05-2020 11:27
28

Kieran Trippier zit in de problemen. De rechtsback van Atlético Madrid wordt door de FA beschuldigd van fraude. De transfer van Tottenham Hotspur naar Atlético zou geen zuivere koffie zijn.

De FA verdenkt Trippier ervan dat hij zich niet gehouden heeft aan de strenge gokreglementen. De rechtsback heeft mogelijk informatie doorgespeeld over zijn transfer zodat anderen er geld op in konden zetten. Mocht Trippier schuldig worden bevonden, dan hangt hem mogelijk een zware straf boven het hoofd. 

Trippier heeft tot 18 mei om de FA van zijn onschuld te bewijzen en ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan dergelijke praktijken. "Ik heb volledige medewerking verleend aan het onderzoek van de FA en zal dat blijven doen. Ik wil duidelijk maken dat ik als professionele voetballer geen voetbalgerelateerde weddenschap ben aangegaan en geen financieel voordeel heb gehaald uit weddenschappen van anderen."

Trippier (29) vertrok afgelopen zomer na vier seizoenen bij Tottenham naar Atlético. Hij speelde tot nu toe negentien competitiewedstrijden voor de Spaanse club.