'Ronaldo wil allergrootste ooit worden en heeft plan om record Pelé te verbreken'

2 mei om 12:50

Cristiano Ronaldo zal niet stoppen met voetbal voordat hij het doelpuntenrecord van Pelé heeft verbroken. Dat denkt Gary Neville, die bij Manchester United met de 35-jarige superster samenspeelde.

"Zijn drive om de beste van de wereld te worden, is out of this world. Wat hij daar door de jaren voor heeft gedaan, is echt uitzonderlijk", vertelt de voormalig rechtsback aan Sky Sports. Om zijn doel te bereiken wil Ronaldo de Braziliaanse legende onttronen, voorspelt Neville. "Het is voor hem een obsessie om goals te maken en zichzelf elke dag weer te testen om zo fit mogelijk te zijn. Volgens mij heeft hij een plan om Pelé's record te verbreken. Hij wil de grootste aller tijden worden, dat is zijn enige doel."

De teller van de Portugese aanvaller van Juventus staat inmiddels op 725 doelpunten. Pelé is volgens de FIFA de meest trefzekere speler ooit met 1281 goals, maar daar bestaan twijfels over. Veel van die doelpunten vielen namelijk in oefenduels. Als het om officiële duels gaat scoorde hij 767 keer. Daarmee heeft Ronaldo Pelé al in het vizier.