'Liverpool heeft beste voorhoede ter wereld, ik zie niet hoe Werner daarin past'

2 mei om 13:29

Liverpool krijgt het dringende advies om Timo Werner te laten lopen. De 24-jarige aanvaller wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de Premier League-koploper, maar volgens Dietmar Hamann past hij niet in de speelwijze van manager Jürgen Klopp.

Werner kan door een transferclausule voor zestig miljoen euro worden overgenomen van RB Leipzig. De Duitse international gooide nog wat olie op het vuur door te stellen dat hij liever naar het buitenland vertrekt dan een binnenlandse transfer naar Bayern München te maken.

"Ik ben niet overtuigd", reageert Hamann tegenover Sky Sports. "Liverpool heeft waarschijnlijk de beste voorhoede in de wereld. Mohamed Salah en Sadio Mané zijn beiden zeer handige en technische spelers. Werner is niet zo'n type speler. Zijn grootste wapen is zonder twijfel zijn snelheid. Liverpool is meestal superieur aan de tegenstander, die zich ver terugtrekt. Als je Werner zijn ruimte afpakt, is hij een stuk minder effectief."

Werner scoorde dit seizoen 21 keer in 24 Bundesliga-optredens voor Leipzig. "Dat is geweldig, maar ze spelen veel op de counter en niet op balbezit", reageert de oud-speler van Liverpool. "Ik denk niet dat hij de handigheid heeft om vanaf de vleugels te spelen zoals Mané en Salah. En Roberto Firmino laat zich juist uitzakken om die twee in het spel te betrekken. Ik zie niet hoe Werner daarin past."

"Aan de andere kant komt wel de Afrika Cup eraan - als het doorgaat – waardoor je Salah en Mané zo'n vier tot zes weken kwijt kunt zijn", vervolgt Hamann. "Daar denkt Liverpool vermoedelijk ook aan. Maar ik weet zeker dat er spelers zijn die Liverpool beter kunnen helpen dan Werner."