Bayern hoort 'nee' van vermeend transferdoelwit: 'Liever naar het buitenland'

Bayern hoort 'nee' van vermeend transferdoelwit: 'Liever naar het buitenland'

02-05-2020 08:57
17

Bayern München lijkt een streep te moeten zetten door de komst van Timo Werner. De 24-jarige spits van RB Leipzig verkiest een buitenlands avontuur boven een transfer binnen de Bundesliga.

"Bayern is een geweldige club, dat staat buiten kijf. En Hansi Flick heeft bewezen dat hij een heel goede trainer is. Maar als ik zou vertrekken bij Leipzig, dan ga ik liever naar het buitenland dan naar Bayern', vertelt Werner in gesprek met BILD. De Duitse international wordt al enige tijd in verband gebracht met Der Rekordmeister, dat een 'superster en toptalent' wil binnenhalen.

Werner is bezig aan zijn zevende seizoen in de Bundesliga. Dit seizoen staat de teller op 21 goals en zeven assists in 24 competitieduels voor Leipzig. Hij vindt dat het tijd is om het in een ander land te proberen. "De uitdaging aangaan in een nieuwe competitie trekt me meer dan een stap binnen de Bundesliga. Maar dan moet natuurlijk wel het gevoel van beide kanten goed zijn."

De uitspraken van Werner zullen goed ontvangen worden door Liverpool, dat zijn zinnen heeft gezet op de goalgetter van zestig miljoen euro. Toch sluit hij niet helemaal uit dat hij nog een jaar bij Leipzig blijft. "Voor mijn gevoel heb ik me vooral dit seizoen onder Julian Nagelsmann verder ontwikkeld, ook als mens. Ik ben volwassener geworden en heb meer verantwoordelijkheid genomen. Ik weet wat ik hier heb en zal nooit zeggen dat ik per se weg wil."